ΜΥΡΣΙΝΗ ΖΟΡΜΠΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΒΡΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ


Η Μ. Ζορμπά… εξαργύρωσε τη στήριξη στα Σκόπια!

Με τον τελευταίο ανασχηματισμό της Κυβερνήσεως, τη θέση της Λυδίας Κονιόρδου στο υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε η Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία ορκίστηκε ως νέα υπουργός Πολιτισμού.


Η Μυρσίνη Ζορμπά υπήρξε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, διορισμένη από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, από το 2000 μέχρι το 2004. Η κ. Ζορμπά είναι σύζυγος του καθηγητή της Νεώτερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αντώνη Λιάκου, που επί υπουργίας Νίκου Φίλη του είχε ανατεθεί η προεδρία της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Ο κ. Λιάκος είχε προκαλέσει θύελλες όταν στην επιτροπή αυτή είχε προτείνει την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, του εκκλησιασμού των μαθητών, αλλά και της πρωινής προσευχής. Αυτά είναι μερικά από τα επιτεύγματα του συζύγου της νέας Υπουργού Πολιτισμού. Τελευταία, όμως, ο κ. Λιάκος μαζί με τη σύζυγό του, κ. Ζορμπά, έχουν επιδοθεί σε καθημερινό αγώνα για να «περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών». Η κ. Ζορμπά βγήκε μπροστά και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, υπερθεματίζοντας υπέρ τη Συμφωνίας «προδοσίας της Μακεδονίας» και μαζί με άλλες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε σχετικό κείμενο στο οποίο χαρακτηρίζει τη Συμφωνία «έντιμη»! Παραθέτουμε απόσπασμα από το κείμενο αυτό, όπως δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες της Κυριακής 2-9-18:

«Εμείς, αριστεροί δημοκράτες πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής αλληλέγγυας, ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονίας, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας, με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη. Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό («Βόρεια Μακεδονία») καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις. Η επιβεβαίωση στη συμφωνία της γλώσσας και της ιθαγένειας της γειτονικής χώρας συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός σταθερού μέλλοντος φιλίας και ειρήνης με τη «Βόρεια Μακεδονία»!

Οι απόψεις αυτές της κ. Ζορμπά ωχριούν μπροστά σ' αυτές του συζύγου της κ. Λιάκου, ο οποίος είχε γράψει για τον Μακεδονικό Αγώνα, προβαίνοντας σε μια αυθαίρετα ατεκμηρίωτη άποψη για τις σφαγές των αμάχων, τονίζοντας τις ωμότητες που διαπράχτηκαν από τους υπερασπιστές της ελληνικότατης Μακεδονίας στον αγώνα τους για την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό και τις σφαγές από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες.

Γράφει ο κ. Λιάκος: «Αισθανόμαστε φρίκη σε ομαδικές εκτελέσεις αιχμαλώτων αμάχων σαν αυτή που προέβη ένοπλη ομάδα που συμμετείχε στο Μακεδονικό Αγώνα με επικεφαλής το Σπύρο Σπυρομήλιο…». Ακόμα ο κ. «καθηγητής» παρομοιάζει το Σπυρομήλιο με τους τζιχανιστές… Η ταύτιση ενός μακεδονομάχου ήρωα με τους τζιχανιστές εξοργίζει και τον πιο καλοπροαίρετο αναγνώστη.

Πρέπει ακόμα να θυμηθούμε ότι ο Αντώνης Λιάκος, ως πνευματικός μέντορας της κ. Ρεπούση, άσκησε με έξαψη το ρόλο του υποστηρικτή του πονήματός της «Ιστορία της Στ Δημοτικού» το 2007, που στο βιβλίο αυτό η κ. Ρεπούση τη σφαγή των Ελλήνων της Μ. Ασίας στην παραλία της Σμύρνης την αποδίδει στο «συνωστισμό των κατοίκων» καθώς επιβιβάζονταν στα πλοία. Το βιβλίο αυτό η τότε υπουργός Παιδείας κ. Γιαννάκου το παρέπεμψε στην Ακαδημία Αθηνών που το χαρακτήρισε ως «ανιστόρητο» (ολόκληρη η γνωμάτευση της Ακαδημίας Αθηνών στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ στο φ. της 18 Μαρτίου 2007). Στο βιβλίο αυτό η κ. Ρεπούση χαρακτήρισε το χορό του Ζαλόγγου «Εθνικό Μύθο» και ακόμα έγραφε ότι οι Έλληνες στα Βόρειο-Ηπειρωτικά βουνά απομάκρυναν τους Ιταλούς από τα σύνορά μας για να ρωτήσει ειρωνικά ο Κώστας Ζουράρης: Με «εντομοαπωθητικό άραγε» τους απομάκρυναν;

Η κ. Ζορμπά, η νέα Υπουργός Πολιτισμού, κάτω από αυτές τις ιδεολογικές προσεγγίσεις τόσο τις δικές της, όσο και κυρίως του συζύγου της, που τη συνόδευσε από το χεράκι να ορκιστεί Υπουργός, ασφαλώς σφυροκοπούν τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό που αιώνες τώρα γαλουχεί τα ελληνόπουλα στον αγώνα της έντιμης οικογενειακής και πολιτικής ζωής τους.

Αυτή η υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κ. Μυρσίνη Ζορμπά, που εκχωρεί στο ψευτοκράτος των Σκοπίων την ιστορία της Μακεδονίας μας, τη γλώσσα, και κυρίως τον πολιτισμό μας και από τον σύζυγό της καθηγητή Αντώνη Λιάκο, συνετέλεσε αποφασιστικά στην ανάθεση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Να την χαίρεται ο ελληνικός λαός! Να τη χαιρόμαστε όλοι μας…

https://proinoslogos.gr

Post a Comment

0 Comments