Σχόλιον: 
Και ενώ όλοι γνώριζαν πως εγκαταστάθηκε η δικτατορία (ΜΜΕ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ) κορόϊδευαν το "λαουτζίκο"!..Τότε είχαμε τραγωδία και Γενοκτονία ....χάσαμε την Κύπρο....σήμερα τι θα συμβεί;

Ο Βόγκλερ εξέτισε μόνο ένα χρόνο από την ποίνη του. Η ΙΤΤ πίεσε το Σταίητ Ντηπάρτμεντ να παζαρέψει με τους κομμουνιστές και τελικά τον Απρίλιο του 1951,

Ο Βόγκλερ αποφυλακίστηκε με αντάλλαγμα την επαναλειτουργία των Ουγγρικών προξενείων και την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που είχαν επιβληθεί από τις ΗΠΑ μετά την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Στην πραγματικότητα, ο συνταγματάρχης Μπεν, είχε ήδη συνάψει συμφωνία με τους κομμουνιστές ηγέτες της Ουγγαρίας (ερήμην των κατασκόπων του), που θα τους παρείχε νέες τεχνικές πληροφορίες που θα περιελάμβαναν και όργανα ναυσιπλοΐας για τους αερολιμένες.

Οι Ούγγροι είχαν προχωρήσει στην υπογραφεί συμφωνίας με την Ολλανδική Φίλιπς, οπότε έδειξαν ότι δεν χρειάζονταν την ΙΤΤ και η αστυνομία την είχε κλείσει.

Ο Βόγκλερ είχε προσπαθήσει να διαφύγει, αλλά τον συνέλαβαν στα σύνορα. Τον σύνδεσμό του, στην Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών, τον Φιλ Καρπ, τον πέταξαν αργότερα από ένα παράθυρο του "Άρλμπεργκ Εξπρές", επειδή είχε ανακαλύψει την συμφωνία κομμουνιστών ΙΤΤ.

Η ΙΤΤ, δεν λειτούργησε με τον τίτλο που είχε στην Ουγγαρία πριν τον Πόλεμο, δηλαδή "Στάνταρ Ελέκτρικ", αλλά με το όνομα Νίκος Μπελογιάννης, αποστέλλοντας στην Μόσχα σχεδόν την συνολική παραγωγή της.

Μία περίεργη σύμπτωση δημιουργείται ακόμα, για τον σκοτεινό ρόλο του συνταγματάρχη Μπεν. Λίγο πριν συλληφθεί ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Μπάτσης και η Ιωαννίδου, βρίσκονταν στην Αθήνα. Μία ημέρα μετά την σύλληψή τους έφυγε για το Λονδίνο......

Ο Συνταγματάρχης Μπεν, κατηύθυνε την δική του υπηρεσία πληροφοριών, αλλά θα ήταν παράξενο αν δεν διατηρούσε επαφές και με τις επίσημες Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Εκείνο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση είναι, ότι ήταν αδυσώπητος στην επιδίωξη των επιχειρηματικών του συμφερόντων, εκθέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των συνεργατών του και στέλνοντας δύο από αυτούς στον θάνατο, σε μιά εποχή που ο κίνδυνος ήταν τόσο φανερός, προκειμένου να επιτύχει το χρήσιμο πρόσχημα για να τεθεί σε καινούργια βάση η συνεργασία της ΙΤΤ με την Μόσχα.

Η σκοτεινή περιπέτεια της Βουδαπέστης, παρουσιάζει δυσοίωνες αναλογίες με την καταχθόνια δράση της ΙΤΤ στη Χιλή, είκοσι χρόνια αργότερα.

Ωστόσο η παρουσία της ΙΤΤ στην ΕΛΛΑΔΑ έγινε γνωστή ενωρίτερα απ' ότι στη Χιλή. Το 1965, στην περίοδο της αποστασίας, δαπανώντας ένα εκατομμύριο δολλάρια, μέχρι και Πρωθυπουργό διόρισε, τον Στέφανο Στεφανόπουλο.

Ήταν τότε, που τα διεθνή μονοπώλια προχώρησαν στην συμφωνία μιας "ελεγχόμενης υποχώρησης", τοποθετώντας για ένα μικρό διάστημα την ΙΤΤ στον ρόλο του μεσάζοντα ρυθμιστή των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα, μέχρι την 20η Απριλίου 1967.

Την προεδρία της ΙΤΤ είχε αναλάβει πλέον ο "χαρισματικός λογιστής", Χάριλντ Τζενήν, ο οποίος επιτελούσε το έργο του προκατόχου του Συνταγματάρχη Μπέν, που όταν η ΙΤΤ "ξαναπρόβαλε στην Αμερική" το 1954, ανέλαβε την μεγαλύτερη δουλειά για το ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία "DEEP FREEZE".

Ήταν η τοποθέτηση ενός υποβρυχίου καλωδίου για το ΝΑΤΟ, που στοίχισε τότε δεκαεννέα εκατομμύρια δολλάρια. Μετά προχώρησε στο "Βραχυκύκλωμα" των χωρών της Κοινής Αγοράς και των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Τζενήν δέχθηκε να αναλάβει "την κηδεμονία", η ΙΤΤ, με τον όρο ότι πριν την ΕΠΙΒΟΛΗ της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ (μέχρι τότε τα διεθνή μονοπώλια θα έπρεπε να είχαν βρει κοινή φόρμουλα αναγκαστικής συμβίωσης", θα έπαιρνε τα ξενοδοχεία "ΣΕΡΑΤΟΝ" και τον πανίσχυρο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Πράγματι στις 20 Απριλίου 1967, η ΙΤΤ υπέγραψε τις απαραίτητες συμφωνίες με τις οποίες απέκτησε τον έλεγχο των ξενοδοχείων και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

Σαν BONUS "δώρο" πήρε και την εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων AVIS!......

Η Δικτατορία θα ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ, μετά την αποπομπή του Σ. Στεφανόπουλου από την κυβέρνηση, αλλά ο Τζενήν δεν ήταν διατεθειμένος να παραχωρήσει τίποτε, αν δεν έπαιρνε αυτά που του έταξαν τα συνασπισμένα τότε μονοπώλια. Γι΄αυτό καθυστέρησε τότε, μερικούς μήνες η εμφάνιση των Συνταγματαρχών στην ΑΘΗΝΑ!... Μόλις υπογράφτηκαν τα συμβόλαια το πράσινο φώς άναψε και το επόμενο βράδυ τα τάνκς βγήκαν στους δρόμους!.....

Μετά την ελεγχόμενη υποχώρηση, τα διεθνή μονοπώλια συνασπισμένα, πέρασαν στην κατευθυνόμενη πολιτική.

Κάθε μονοπώλιο διέθετε και την δική του ομάδα μέσα στην Χούντα, (Όπως συμβαίνει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...), με κάποιον επικεφαλής, είτε ονομαζόταν Παπαδόπουλος, είτε Ιωαννίδης, Στειακάκης κ.λ.π.

Η Χούντα επομένως, δεν ήταν ένα ενιαίο σχήμα ενός Μονοπωλίου και αυτό ίσως ήταν η τραγωδία της!.....

Αναφορικά με την ΙΤΤ, κέρδισε κάτι και από την Ελλάδα. Βέβαια δεν κατόρθωσε να μας "βραχυκυκλώσει"-αυτό το πραγματοποίησαν τα συνασπισμένα μονοπώλια, αλλά πήρε η (ΙΤΤ) την εκτύπωση του "Χρυσού Οδηγού" από τον ΟΤΕ και μερικές άλλες συμβάσεις τις οποίες εκτέλεσε στην διάρκεια της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.

Από το 1974 και μετά το εργοστάσιο που είχε ήδη χτίσει στην Αττική περιέπεσε στην αφάνεια αλλά ο Χάρολντ Τζενήν θα επανέλθει και θα αγοράσει το 35% του ΟΤΕ όχι με το όνομα της ΙΤΤ αλλά με το όνομα του Βρεττανικού υποκαταστήματος της εταιρίας στο Λονδίνο!.....

Παγκόσμιοι Εντολοδότες
Αθανάσιος Στριγάς